BIOGRAFIE VAN DE PROFEET MOHAMMED PDF

biografie van de Profeet Mohammed VZMH. 3 likes. Book. Ayyub of Ajjoeb (Arabisch: أيوب) is in de islam een profeet die in de Koran wordt genoemd. Ayyub komt uit het nageslacht van de boodschapper Ibrahiem. De moslimtraditie van de geschiedschrijving na de biografie van Mohammed, de profeet werd.

Author: Akitaxe Gozuru
Country: Philippines
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 8 January 2007
Pages: 380
PDF File Size: 5.20 Mb
ePub File Size: 7.27 Mb
ISBN: 741-6-18257-621-7
Downloads: 36924
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akinot

Ayyub of Ajjoeb Arabisch: Moohammed komt uit het nageslacht van de boodschapper Ibrahiem. Hij is in het jodendom en christendom bekend als Job. Biogravie profeet Ayyub komt vier maal voor in de Koran onder andere in Soera Het Vee en wordt doorgaans in de islamitische traditie als symbool gezien voor geduld. Volgens islamitische bronnen leefde Ayyub in het gebied van Harran en was hij een rijke man met veel kinderen en een groot bezit.

Het leven van de profeet Mohammed (vrede zij met hem)

Ayyub werd avn God voor zijn eigen volk als profeet gezonden. De islamitische traditie leert dat Ayyub door God zwaar op de proef werd gesteld en waardoor hij al zijn bezit, kinderen en uiteindelijk ook zijn gezondheid verloor. In Biografi Saad wordt gewezen op Gods hulp aan Ayyub en zijn familie na zijn verzuchting geslagen te zijn door Satan.

  GEORGE SAND LA PETITE FADETTE PDF

Buiten zijn hart en tong werd zijn hele lichaam gevuld door karbonkels. Het vlees van zijn lichaam verrotte en begon ook een nare geur te geven.

Als gevolg hiervan nam heel zijn gemeenschap afstand van hem en bleef hij enkel eenzaam leven samen met zijn vrouw. Desondanks dit alles verliet Ayyub zijn geduld, geloof en standvastigheid voor God nooit en bleef tot God bidden.

Volgens verschillende overleveringen zou hij 3, 7, 13 of zelfs 18 jaar deze zware beproeving hebben ondergaan. Uiteindelijk won Ayyub deze zware beproeving en nadat God hem vertelde om zijn voet op het grond te stampen, waardoor er een waterbron vloeide, waste hij zich ermee en dronk ervan.

Ayyub (profeet) – Wikipedia

Hierna kreeg Ayyub zijn gezondheid, schoonheid en bezit weer terug en schonk God hem opnieuw veel kinderen. Algemeen wordt aangenomen dat Ayyub 70 jaar was toen hij door God werd beproefd.

Hij zou na zijn herstel nog 20 jaar hebben geleefd. Volgens andere overleveringen zou hij na zijn herstel net zo lang hebben geleefd toen hij niet door God op de proef werd gesteld.

  ALLISON BRENNAN SILENCED PDF

Na zijn dood heeft zijn zoon Bisr tot zijn volk als profeet opgetreden.

Biografie Fatima al-Zahra (sa) | Ahlalbayt4Iedereen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Overgenomen van ” https: Profeet uit de Koran.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. In andere projecten Wikimedia Commons. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 24 nov proefet Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.