CODUL OCUPATIILOR DIN ROMANIA 2011 PDF

Oct 24, Romanian term or phrase: aruncător din cate am cautat eu nu exista aceasta meserie in CLASIFICAREA OCUPAŢIILOR din ROMANIA. Codul Penal al Romaniei, actualizat , prin Legea / (“legea micii anumite functii, ori pentru exercitarea unei profesii, meserii sau altei ocupatii. December (15 articles); November (22 articles); October (20 articles); September (18 articles); August (9 articles); July (22 articles).

Author: Dizragore Molar
Country: Cambodia
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 22 July 2012
Pages: 442
PDF File Size: 1.39 Mb
ePub File Size: 12.39 Mb
ISBN: 487-2-69716-670-5
Downloads: 42642
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kitaur

Guvernul Romaniei Data intrarii in vigoare: Monitorul Oficial partea 1, nr.

Se aproba structura Clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor – ISCO 08, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare. Clasificarea ocupatiilor din Romania, denumita in continuare COR, este clasificarea de interes general ce asigura identificarea, ierarhizarea si ocupahiilor ocupatiilor din economia Romaniei. Membri ai corpului legislativ ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori.

Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit. Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente. Clasificarea ocupatiilor din Romania se aplica in toate domeniile ocupagiilor activitate economica si rokania si este obligatorie pentru toate organele administratiei publice centrale si locale, unitati bugetare, operatori economici, indiferent de forma de proprietate, organizatii patronale, sindicale, profesionale si politice, fundatii, asociatii si alte persoane fizice si juridice care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, la completarea documentelor oficiale ori de cate ori se cere precizarea ocupatiei.

Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice in colaborare cu Institutul National de Coduul asigura, la cererea utilizatorilor, actualizarea COR in concordanta cu modificarile care se produc in structura economiei nationale si in legislatia specifica in vigoare. Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori.

Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ neclasificati in grupele de baza anterioare. Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri. Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare. Tehnicieni pentru operatiuni in domeniul tehnologiei informatiei idn comunicatiilor si pentru rlmania suportului tehnic pentru utilizatori. Personal de supraveghere, inclusiv pentru activitati de curatenie si intretinere in birouri, hoteluri si alte institutii.

Personal de ingrijire copii, inclusiv in servicii-suport pentru invatamantul prescolar, primar si gimnazial. Fermieri, pescari si vanatori a caror productie este destinata consumului propriu inclusiv culegatori de produse agricole din flora spontana. Pescari si vanatori a caror productie este destinata consumului propriu inclusiv culegatori de produse agricole din flora spontana.

  EAVY METAL MASTERCLASS SANGUINOR PDF

Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din textile, piele si materiale similare. Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere neclasificati in grupele de baza anterioare. Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati. Operatori roamnia masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele. Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si coful din textile, blanuri si piele neclasificati in grupele de baza anterioare.

Muncitori necalificati in industria extractiva, constructii, industria prelucratoare si transporturi. Reproducem mai jos prevederile art. Prezenta hotarare intra in vigoare la 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Documente Rubinian Legislatie Articole Dictionar.

Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice. Conducatori si alti functionari superiori din organizatiile specializate. Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ. Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura ocupatiilog piscicultura. Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Conducatori ocuptaiilor servicii de tehnologia informatiei si comunicatiilor. Conducatori de unitati furnizoare de servicii financiare si de asigurari. Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare. Conducatori de unitati ocupqtiilor industria hoteliera, comert si alte servicii. Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare. Specialisti in domeniul mediului si al igienei si sanatatii ocupationale.

Specialisti in domeniul sanatatii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Specialisti in administratie neclasificati in grupele de baza anterioare. Specialisti in vanzarea produselor de tehnologia informatiei si comunicatiilor. Analisti programatori in domeniul software neclasificati in grupele de baza anterioare. Specialisti in baze de date si retele neclasificati in grupele de baza anterioare. Specialisti in domeniul juridic neclasificati in grupele de baza anterioare. Tehnicieni in stiinte ingineresti neclasificati ocupatilor grupele de baza anterioare.

Controlori-supraveghetori in industria extractiva, industria prelucratoare si constructii.

Monthly Archive

Tehnicieni controlori de procese industriale neclasificati in grupele de baza anterioare. Tehnicieni in stiintele vietii si alti specialisti asimilati.

Tehnicieni specialisti in echipamente medicale de imagistica si tratament. Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati. Alti specialisti in domeniul sanatatii, asimilati, neclasificati in grupele de baza anterioare.

Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare. Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati. Instructori si coordonatori de programe de pregatire fizica si activitati recreative. Tehnicieni pentru operatiuni in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Tehnicieni in domeniul telecomunicatiilor si al radiodifuziunii si televiziunii. Agenti in centre de informare neclasificati in grupele de baza anterioare. Functionari in serviciile de evidenta contabila si financiara. Lucratori in servicii-suport neclasificati in grupele de baza anterioare. Lucratori in domeniul serviciilor personale neclasificati in grupele de baza anterioare. Lucratori in domeniul vanzarilor neclasificati in grupele de baza anterioare.

  DISCRETE MATHEMATICAL STRUCTURES BY KOLMAN BUSBY PDF

Personal in domeniul serviciilor-suport pentru invatamantul prescolar, primar si gimnazial. Personal de ingrijire in domeniul sanatatii neclasificat in grupele de baza anterioare.

Lucratori in servicii de protectie neclasificati in grupele de baza anterioare. Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit. Agricultori si lucratori calificati in gradinarit, horticultura si pepiniere. Muncitori calificati in culturi vegetale si crescatori de animale.

Agricultori si lucratori calificati in culturi vegetale si crescatori de animale. Fermieri a caror productie este destinata consumului propriu. Crescatori de animale a caror productie este destinata consumului propriu.

Lucratori in ferme mixte a caror productie este destinata consumului propriu. Muncitori constructori si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare. Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati. Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati.

Clasificarea Ocupaţiilor din România

Muncitori calificati in ocuppatiilor produselor manufacturiere si muncitori tipografi. Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale. Sortatori si oupatiilor de calitate pentru produse exclusiv mancaruri si bauturi. Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente. Operatori la instalatiile de exploatare si prelucrare a minereurilor.

Operatori la masini de preparare a cimentului, rocilor si altor produse minerale. Operatori la instalatiile de idn si finisare a metalelor. Operatori la instalatiile de finisare si tratare chimica a suprafetelor metalice. Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice si fotografice. Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor chimice. Operatori la masini si instalatii destinate fabricarii produselor fotografice.

Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie. Operatori la masinile pentru fabricarea produselor alimentare si a altor produse similare. Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei. Operatori la utilaje pentru fabricarea produselor din sticla si ceramica. Operatori la masini si utilaje neclasificati in grupele de baza anterioare. Conducatori de vehicule ocuptaiilor operatori la instalatii si utilaje mobile. Personal pentru servicii de spalare vehicule, vitrine si geamuri etc.

Muncitori necalificati in agricultura, silvicultura si pescuit. Muncitori necalificati in industria extractiva si constructii. Muncitori necalificati in industria extractiva si exploatarile in cariera.

Muncitori necalificati in industria prelucratoare neclasificati in grupele de baza anterioare. Muncitori necalificati in transporturi si depozitarea marfurilor. Ocupaiilor ambulanti si alti prestatori de servicii “la minut” pentru populatie.

Prestatori de servicii “la minut” pentru populatie si asimilati.